kabar

Pembuangan lendhut sampah nalika pengeboran

Limbah lumpur minangka salah sawijining sumber polusi utama ing industri minyak lan gas.Kanggo nyegah polusi lingkungan sing disebabake dening lendhut pengeboran sampah, kudu diobati.Miturut kahanan perawatan lan discharge sing beda, ana akeh cara perawatan kanggo lendhut sampah ing omah lan ing luar negeri.Perawatan solidifikasi minangka salah sawijining cara sing paling akeh digunakake, utamane cocog kanggo limbah lendhut sing ora cocog kanggo budidaya lemah.

1. Solidifikasi lumpur pengeboran limbah
Perawatan solidification yaiku kanggo nyelehake proporsi sing tepat saka agen curing menyang jugangan lendhut sampah anti-seepage, nyampur kanthi merata miturut syarat teknis tartamtu, lan ngowahi komponen sing mbebayani dadi padhet non-polusi liwat owah-owahan fisik lan kimia kanggo wektu tartamtu.
Cara pitungan solidifikasi lendhut: jumlah fase padhet sawise pamisahan solid-cair saka slurry semen lan desander, desilter, lendhut sampah sing dibuwang saka centrifuge, lan grit sing dibuwang saka tank grit.

2. Teknologi MTC
Ngonversi lendhut dadi slurry semen, dicekak teknologi MTC (Mud To Cement), minangka teknologi semen sing unggul ing donya.Slag MTC nuduhake nambah banyu-quenched blast furnace slag, activator, dispersant lan agen perawatan liyane menyang slurry kanggo ngowahi slurry menyang slurry semen.Teknologi iki nyuda biaya perawatan slurry sampah lan uga nyuda biaya semen.

3. Pemisahan padat-cair kanthi kimia
Proses pemisahan padat-cair sing ditingkatake kanthi kimia pisanan nindakake destabilisasi kimia lan perawatan flokulasi ing lendhut sampah pengeboran, nguatake kemampuan pamisahan padat-cairan mekanik, lan ngowahi komponen mbebayani ing lendhut sampah dadi bahan sing kurang mbebayani utawa ora mbebayani utawa nyuda tingkat leaching. sajrone destabilisasi kimia lan perawatan flokulasi.Banjur, lendhut sampah sing ora stabil lan flocculated dipompa menyang centrifuge cairan pengeboran turbo.Puteran puteran ing centrifuge adi pengeboran lan agitation kui dening drum puteran bebarengan gawé efek dinamis lengkap, kang wis efek kuwat ing sedimentasi semi-statis ing centrifuge, lan nyadari pamisahan ngalangi-Cairan, supaya banyu free antarane partikel floc lan bagéan saka banyu intermolecular dipisahake dening sentrifugasi.Sawise pamisahan padhet-cair, jumlah polutan (endhog) suda, volume suda banget, lan biaya perawatan sing ora mbebayani tikel kaping pindho.

4. Pembuangan lendhut limbah saka pengeboran lepas pantai
(1) Pengolahan lumpur berbasis banyu
(2) Perawatan saka lendhut adhedhasar lenga

Aliran proses pengolahan lumpur non-landing
(1) Unit koleksi.Lendhut pengeboran sampah lumebu ing conveyor meneng liwat peralatan kontrol sing padhet, lan banyu ditambahake kanggo ngencerake lan nyampur.
(2) Unit pamisahan padat-cair.Kanggo ngurangi isi banyu lan polutan saka kue lumpur, perlu nambah agen perawatan lan bola-bali nglakoake lan wisuh.
(3) Unit Pengolahan Air Limbah.Isi padhet sing digantung ing banyu sing dipisahake kanthi sentrifugasi dhuwur.Ing padhet dilereni soko tugas ing banyu dibusak liwat sedimentasi flotasi udhara lan sistem filtrasi kanggo ngurangi isi bahan organik ing banyu sampah, lan banjur ketik sistem reverse osmosis kanggo perawatan konsentrasi.


Wektu kirim: Feb-06-2023
s